Tuesday, 17 May 2011

The Red Warriors

pnemococci
D.latum egg

pthirus male

terminal spine: s.hematobium

T.trichuria egg

pthirus seen at thigh muscle


alhamdulillah. da abis parasite & microb practical exam.
trivia: tengok gambar parasite xpe, tapi bila tgk video, diorang gerak2 dalam air, geli pulak rasa. banyak kehidupan seni yang kita tak tahu. Allah mentadbir alam dari sekecil2 perkara sehinggalah sebesar2 perkara. subhanallah...

antara Kelantan (tanah kelahiran) dengan Selangor..nak sokong yg mana? huhu..saya sokong pemain yang tutup aurat. ^_*

bangga dengan Red Warriors. sesuai dgn nama :)


2011/05/15-Berita Harian

Kemenangan besar Kelantan ke atas Selangor adalah perlawanan terbaik pasukan musim ini

TANPA berfikir-fikir, Datuk M Karathu mentakrif kemenangan besar Kelantan ke atas Selangor dalam saingan separuh akhir pertama Piala FA, malam kelmarin adalah perlawanan terbaik bagi pasukannya, musim ini.

“Setiap pemain saya menunjukkan azam tinggi dengan mempamerkan permainan cantik sepanjang tempoh perlawanan.
“Mereka yakin apabila mengasak ke kubu Selangor dan bijak mengubah rentak permainan sehingga berjaya menjaringkan dua gol awal pada separuh masa kedua,” katanya selepas Red Warriors membaham Merah Kuning 5-1 di Stadium Shah Alam.
Kemenangan dengan angka besar ini memberi pengertian betapa Kelantan akan menentang Selangor dalam perlawanan kedua peringkat sama di Kota Bharu, esok tanpa sebarang tekanan.

Ketika ditanya mengenai pemain yang bakal diturunkan pada perlawanan timbal balik kedua itu, Karathu enggan mengulas namun tetap menaruh keyakinan tinggi pasukan kendaliannya mampu melangkah ke final edisi kejohanan, musim ini.

Apapun, The Red Warriors bakal kehilangan dua tonggak pertahanan mereka, Mohd Zairul Fitri Ishak dan Mohd Farisham Ismail yang digantung permainan.

Karathu turut menambah kemenangan dicapai hasil kesungguhan ditunjukkan pemain. “Kami sepatutnya mendapat lebih gol pada perlawanan ini terutamanya dua percubaan jentera serangan pada separuh masa kedua hanya menggegar palang dan tiang gol,” katanya

No comments:

click to donate=)