Saturday, 3 July 2010

Idola Remaja Islam>Amir Khattab Abdullah Azzam

asslamualaikum semua...kalau anda sihat, sila lambai ke arah saya...lambai la..lambai2..ok2..cukuplah tu..saya da nampak ;)
ni sebenarnya wallpaper lap top saya yang terbaru..hehe..pakwe saya? eh, mana ade lah..tak main la couple2 ni...ingat zaman Romeo and Juliet pe..[Romeo and Juliet is a tragedy written early in the career of playwright William Shakespeare about two young "star-cross'd lovers" whose deaths ultimately unite their feuding families. It was among Shakespeare's most popular plays during his lifetime and, along with Hamlet and Macbeth, is one of his most frequently performed plays. Today, the title characters are regarded as archetypal young lovers]...cuba tengok kat sini..  


lagi pun, banyak keburukan couple ni@bercinta sebelum nikah..
ok lah..sy bukan nak tulis perkara tu sebenarnya..xpelah..
hari ini, dalam 4 video saya tengok tentang Emir Khattab..gelaran ar ni..nama dia sebenar Samir bin something la..Dia syahid dah..muda lagi..

 

AMIR KHATTAB

Saamir ibn saleh bin abdullah al-suwailim,

dikenali dengan panggilan Khattab
...
Juga digelar amir khattab abdullah azzam

lahir di bulan muharram.
26 muharram 1389 hijrah (14 april 1969 masihi)

Khattab adalah leader/commander unit mujahidin antara bangsa

Khattab menyahut seruan jihad yang diungkapkan oleh syeikh Abdullah Azzam.

Khattab berada di afghan berjuang bersama mujahidin bermula pada tahun 1988 hingga 1994 menentang penjajah rusia. Ketika ini,banyak sumbangan diberikan Khattab dalam kumpulan jihad di afghan,dari segi skills,memimpin kumpulan jihad,melatih pejuang dan lain2,

Mula berjuang sebagai salah seorang mujahidin di afghan pada umurnya 18 tahun,dan terus berjuang disana

Seterusnya berjuang di tajikistan pada tahun 1994-1995, dan berjuang di chechan bermula pada tahun 1995-1996,hingga mengepalai mujahidin chechan,sebagai ketua army(commander) mujahidin.tentera rusia berundur pd tahun itu diumumkan generalnya jawhar dudayev,stlh 48tahun menjajah,moral mereka jatuh,bila tewas ditangan mujahidin dlm waktu singkat,mereka mengibarkan bendera putih.

Dia seperti singa mempertahankan islam..dia adalah singa islam

Bercita-cita membawa tenteranya, setelah selesai berjihad di chechan, menyambung perjuangan jihad di palestine, berjihad menentang penjajah yahudi di Palestine.

Khattab seorang yang takut mati pada bukan jalan jihad, di benar2 ingin mati syahid,hinggalah Allah mengurniakan baginya syahid

Khattab syahid setelah 14 tahun berada didalam medan jihad sebagai mujahidin.cukup lama berada dimedan jihad,sehingga tentera kafir tidak dapat mengalahkan tenteranya dan tidak dapat menawannya

Percubaan demi percubaan untuk membunuh comander khattab dilakukan melalui rusia menghantar mata-matanya/pesuruh2nya masuk didalam pasukan mujahidin(menyamar dan bila berpeluang,perlu membunuh khattab dan orang2 kanannya) sekitar 37 anasir ini masuk menyamar dan cuba membunuh pimpinan utama pejuang ini.

Dia tidak mati sama ada terkena peluru, atau bom,atau serangan jet pejuang tentera kafir(rusia),atau dibunuh tentera kafir dalam peperngan secara berdepan,tetapi kerana khianat/jesus/perisik yang membunuh dari belakang (tidak berperang secara berdepan)

ini menandakan tentera kafir tidak mampu mengalahkan dan menewaskan tentera islam secara berdepan.


part 1, saya ingat dah tak boleh nak download, tapi alhamdulillah, boleh juga rupanya..sebab part 1 orang da 'flag' kt youtube..nak buka pun kena sign in, kena approve dulu kita ni under age 18 @ tak..emm

saya copy paste sejarah Amir Khattab ni dari facebook ustaz Mumtaz bin Harun. Ustaz Mumtaz juga turut 'upload' gambar Amir @ Emir Khattab    



nasyid yang saya minat skg ni nasyid HAMAS JIHAD NASHEAD..hehe..cari la sendiri yea...kt you tube...[lambat betul nak upload ktcn]..sorry..saya nak exam esok..
doakan saya ya sahabat.. masa exam hari tu, kesihatan saya sedikit terganggu..xtahu lah..kawan2 saya cakap, saya ni kurang tidur..padahalnya say dah cukup tidur..aiseyhh..malam tu, saya rasa saya terkena esophageal reflux..eh entahlah..nak kata chest pain, xpula..cuma saya muntah, loya tekak dan pening kepala..kalau esophageal reflux ni, mst excess salivation..tapi salivation sy ok je masa tu. .dan saya terdengar kat valve esophagus kot, macam bunyi air terjun..zroooo zrooo zrooo..macam tu la lbh kurang..dan kalau saya 'palpate', rase berdenyut2 la...emm ape ye.?*&^%$£

1 comment:

~allahuakbar said...

* lupa plop nak type psl video tu..hehe..tu la..sbb lama tunggu..em dlm ni, Khattab ni doa utk dapatkan kemenangan..pastu, mujahidin ni tembak kereta kebal musuh kot..vehicle la..nmpk cm k.kebal..1 org ditgkap tu tntera rusia tu, hidup..sorang lagi..mcm da nazak kot..ps jatuh, jatuh lg..pstu da x bgn2 da..emmm..klu mati dlm Islam kn best..;)

click to donate=)