Thursday, 24 June 2010

tolong terjemah! (plumber tool-paip)



i don't know what happen to my house.
Leakage problems
Misses of Huurun 'Ain become pathetic plumbers
we not understand this
please translate.
this is an instruction how to do it
it is about a stick-like. black longitudinal at the centre
and wrapped with the green one.
may be it is made of ..em rubber
bcoz of the smell
pls tanslate in comment part and leave your name (xpe je lau x nak..hehe)
arigato kozaimasu!
(sorry, no time to open arab dictionary..if I post this, may be 100 people look at this and may be the factory manager will leave a comment too..haha...nowadays, life is easy..;-)
-I don't know why the picture turn out like this-


4 comments:

17 said...

bukan kozaimasu. akan tetapi 'arigato gozaimasu'. saudari kena perbaiki lg saudari punya bahasa jepun. bahasa arab,melayu dan inggeris dah mantap. saya juga harap saudari menulis blog ini dngn niat ikhlas kerana ALLAH & dpt memberi sedikit kesan kpd pembaca blog ini. kalau boleh elakkan berkata2 kosong, ia bukan sahaja membuang masa bahkan x dapat pahala. apa2 pun keep up the good work. tp still tak puas hati dgn warna tulisan.

17 said...

maaf ada sikit pembetulan. bukan 'arigato kozaimasu'. akan tetapi 'arigato gozaimasu'.

~allahuakbar said...

aku termenung..berfikir..adakah blog ini kertas spm ku..dan adakah ini blog aku ataupun blog sape..

silalah baca blog lain yang lbh mantap.blog ini tempat saya berfikir,merenung ciptaan allah..actually, 1 of my friend da terjemah da . so, dy dapat pahala..saya x suka hny saya shj yang memberi..sy suka sy berkomuniksi dgn org..sy dpt pahala,pembaca blog dpt pahala..sama2 lah..

1 sahaja kata saya pada awk wahai cik 17 : xpayah lah baca blog saya..nanti awk sakit mata..rabun jauh..dan saya x mahu dipersalahkan kerana merabunkan mata anak org

arigato gozaimas
sayonara

Aisyah Khadijah said...

setiap benda yg org bgtau adlh ilmu

ilmu ada 2 bhgn, ilmu bermanfaat n ilmu x bermanfaat

jgnla sekali2 kita memperkecilkan usaha org lain sekalipun sekadar membuat sahabatnya tersenyum ^^

love to read ur blog <3

click to donate=)