Sunday, 8 August 2010

SEMANGAT !!

assalamualaikum semua...

saya nak bagitahu kat semua orang bahawa saya ingin menjadi seorang yang sentiasa bersemangat..seperti satu ketika dahulu..saya bersemangat! yess!! ada orang kata, saya sangat agresif...bagi saya, agresif bertempat tak jadi masala..yang tak bertempat tu yang jadi masalah :p

saya pelik dengan orang sekarang..kalau tidak bersemangat untuk buat sesuatu @ ape2 lah yang memerlukan pengorbanan, terus mencari mak we@ pak we..dengan alasan utk menaikkan semangat ..( pemikiran ape ni..kt dlm movie, drama pun berlambak yang macam ni )  [macam terdessssak je nak cari motivator-tgk video pasal rakyat Palestin sudaa~~]

Akan lemah ke kita tanpa mak we @ pak we..(tepuk dada, tanya iman)

ya Allah, mengadulah pada tuhan, sahabat2 sama jantina yang boleh dipercayai dan ibu bapa, adik beradik ke..mereka ni insyaallah..best..dan memahami..
saya sendiri kalau stress, dengar nasyid, baca mushaf al-Quran..dan kalau rasa da tak tahan sangat..message umi..hehe..umi saya dan ayah saya tak reti sangat pujuk-memujuk ni..masa sekolah dulu, 2 ayat je selalu diorang kata, 'k.ngah usahalah' @ 'all the best'
tapi, sekarang ni dah pelbagai sikit, seperti  'kejayaan milik angah' n macam2 lah lagi...hehe..my parents esp my dad is an action more and word less person.


untuk menaikkan semangat saya, saya telah menampal ini kat dinding...minta2 lah lagi bertambah semangat, kuat keazaman, dan terus berjuang dalam segala aspek...pelajaran, kerja-kerja persatuan, dakwah, dan sebagainya yang memerlukan komitmen yang tinggi..amin

ya Allah, kurniakan aku kekuatan

saya nak menjadi seorang yang kuat dan tabah..saya nak sahabat2 saya begitu juga~


trivia¬ wahai sahabat2ku, sila tinggalkan kalam taujihad anda kpd saya....:)
Ramadhan kat Mesir memang sangat meriah~ love it


artikel ni da lapuk..tapi berkaitan dgn hukum-hakam Islam yang mungkin selama ini kita tidak perasan @ lupa @ ragu2 @___ *_*

PM Langgar Fatwa,apa komen Mufti

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Jumaat menghadiri istiadat meletak kalungan bunga sempena sambutan Hari Pahlawan 2009 di Tugu Peringatan Negara di sini.

Turut meletak kalungan bunga dalam istiadat pagi ini ialah Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Abdul Aziz Zainal, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan, Panglima Tentera Darat Jen Tan Sri Muhammad Ismail Jamaluddin, Panglima Tentera Laut Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar dan Panglima Tentera Udara Jen Tan Sri Azizan Ariffin.


ENAKMEN PENTADBIRAN UNDANG-UNDANG ISLAM 1991 (Enakmen 3/91)

Fatwa berikut yang dibuat oleh Mufti Negeri di bawah subseksyen 36 (1) Enakmen Pentadbiran Undang-Undang Islam 1991 setelah diluluskan oleh Jawatankuasa Perundingan Hukum Syarak menurut subseksyen 39 (6) Enakmen itu adalah disiarkan menurut subseksyen 36(2) Enakmen itu: “Meletakkan kalungan bunga di Tugu Peringatan sempena upacara sambutan Hari Pahlawan dan upacara-upacara lain adalah haram dan hendaklah ditinggalkan.”


(http://www.e-fatwa.gov.my/)
Bahawa haram tiupan dan bertafakur dengan menundukan kepala kepala selama 20 saat dengan meletakan kalung bunga ditugu, bacaan sajak yang boleh menimbulkkan semangat kepahlawanan adalah diharuskan, tetapi dengan syarat tidak dilakukan dihadapan tugu, atau di dalam suasana yang dilarang oleh syarak kerana semua ini adalah upacara agama juga.
saya kata= sila belajar ilmu agama sebelum jadi pemimpin..hoho..sangat kesal~ :(




~which is the better one? DSLR @ Olympus ยต TOUGH-8000 Waterproof Camera

kenapa ramai kawan2 saya suka DSLR? [ nampak macam kamera lapok je..out-dated design..hehe..jgn marah]

saya nak letak lagu nasyid..supaya korang2 yg baca blog ni ingat tuhan...blh @ tak?? hehe :)
                 

3 comments:

raja00e said...

salam
ibu saya selalu cakap,

kalau raja syg ibu, raja mesti bg satu balasan yg sangat bermakna.kalau mati pun, ibu boleh senyum...

saya menitiskan air mata..sangat terharu..ktika ini saya berumur 5 tahun..sekarang saya 24...

good luck sarra mood iman

awak bolehh!

miSs Hazzi said...

sedikit terasa ngn post mai kali ni... hehe
sy memg sokmo takdok semangat n mals. tapi takde la cari gewe sbb semata2 sbb tu.. mcm desperado je. huwahaha

btw, sy pun nak beli dslr. semua org nak, even nampak cam lapuk, sbb dia punye lense tu bagus. digital camera tak precise mcm dslr. awk bleh tukar2 lense, and more like professional cameraman la..
sy pun nak beli jgk. tggu kayo..heheh

~allahuakbar said...

hehe..coppp, tok oyak ko izzah..hehe
dop ah, sbb rmi remaja2 gitu loni..jadi trend plop cari gewe maso susoh..oo pelik2

oo yo ko? berat tp gak dih..em meme pom..mcm pro..hehe..tidok ko kayo doh loni? hehe..
:)

click to donate=)